BIOGRAFI

PER HOLM KNUDSEN - PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG

HER ER EN KORT PRIVAT BIOGRAFI, hvor du kan du læse lidt om, hvem jeg er, og hvad jeg beskæftiger mig med.

Der er en del links (de fleste med
blå tekst) på siden, som du kan finde ved hjælp af din mus.


BEGYNDELSEN solmåne

up

Jeg er lavet af Birgit og Svend Aage Holm Knudsen i Næstved i marts 1945 og blev så født godt 9 mdr. senere i København på Sct. Josef hospital. Jeg flyttede derpå straks til Kaplevej i Sorgenfri, hvor mine forældre boede.

Senere I 1947 fik jeg en lillebror
Ole, men ham springer vi nu over i denne omgang. Flyttede sammen med den øvrige familie til Floradalen i Virum i 1951. Startede på Virum skole i 1. klasse, Sct. Knuds Skole i Købehavn i 2. klasse, Sct. Knud Lavard Skole i Lyngby i 3. - 5. klasse. 1. mellem - realen på Niels Steensens Gymnasium. De sidste 3 skoler er katolske skoler - jeg er døbt romersk katolsk.

Jeg er ikke længere hverken praktiserende eller troende.
Jesuitere (Niels Steensens Gymnasium) kan nemt fjerne ens tro på noget som helst. Især sadister som jesuiterpræsten Leslie O. Dorn, han døde december 2000 og er nu helt sikkert i helvede og superlektor - det var han - Hans Bang, han døde i august 2001 og er sikkert samme sted. I dag tror jeg på livet før døden - og ikke på livet efter døden.


TYPOGRAF (Håndsætter)

up

Efter de trælse år på Niels Steensens Gymnasium, der sluttede med en realeksamen, kom jeg i 1963 i lære som typograf (håndsætter) i Charles Johansens Bogtrykkeri på Østerbro i København, fordi jeg gerne ville være grafisk formgiver. Det var et meget gammeldags sted, og vores temperamenter kunne ikke forliges, så jeg sprang fra læren og fuldførte min uddannelse på Land og Folks accidenstrykkeri Terpo Tryk, der lå i Dr. Tværgade. Blev udlært som typograf 1967, men kom ikke ind på den Grafiske Højskole.
KUNSTMALER

up

Jeg debutterede som kunstmaler på Den Fries Efterårsudstilling i København i 1969 og har siden udstillet flere andre steder bl.a. i Galerie Gammel Strand.


FORFATTER & TEGNER

up

Jeg tegnede i 1968 en lille billedeserie om en blå bil, og den udviklede sig til en børnebog Den lille blå bil. Det vældigt gode samarbejde med Jarl Borgen og Hans Martin Berg afstedkom derpå en lang række bøger fra min hånd.

Børnebilledbøger
Borgens Forlag:

DEN LILLE BLÅ BIL - Borgen, 1969
Oversat til tysk

PALMEN JOAKIM - Borgen, 1970

SÆBEBOBLE GRØN og SÆBEBOBLE RØD - Borgen, 1970

BALLONEN BUBI - Borgen, 1970

SÅDAN FÅR MAN ET BARN - Borgen, 1971
Oversat til mange sprog


Sådan får man et barn er udkommet i et nyt oplag (3. udgave, 4. oplag), og den kan købes hos alle velassorterede boghandlere eller på Borgen.dk - og nu osse som E-bog.

DA SOLEN STOD OP OM NATTEN - Borgen, 1971
Oversat til svensk og tysk

RØDSPÆTTEN KATINKA - Borgen, 1972
Oversat til svensk og tysk

FRØEN JAKOB - Borgen, 1972
Oversat til svensk og tysk

MUSEN MALLE - Borgen, 1973Oversat til svensk og tyskPRISER

up

Kulturministeriets Børnelitteraturpris 1972
for Sådan får man et barn


CONNI OG BOLIGHAJEN

up

En ungdomsbog - den første danske socialistiske ungdomsroman i 70'erne. Borgen, 1974


NOVELLER

up

Børnelokkeren (1979) i antologien Med egne øjne og andre noveller, Borgen

Og så kan man ikke blive soldat (1979) i antologien Dumme tøser, Jespersen og Pios forlag

Krig i København (1980) i antologien Billeder fra 60'erne, Forlaget Delta - ny udvidet udgave
Branner & Koch (2004)

Den første kamp (1980) i antologien Idag, Forlaget Oktober

Langt ude ... i skoven (1982) i antologien Malurt,
Forlaget Tellerup


FAGBØGER

up

100 MYTER OM SEX (2018) skrevet sammen med Sara Skaarup, FADL'S FORLAG
OVERSÆTTELSER

up

Sven Wernström: Fjendens sprog (1975), Forlaget GMT

Sven Wernström: Om at skrive som håndværk (1979),
Høst og Søn

Ulf Nilsson: En kamp for livet (1982), Høst og Søn


BØRNE TV

up

I begyndelsen af 1970'erne arbejdede jeg en kort stund i DR/TV med Legestueudsendelser, men efter uoverenstemmelser om produktionsvilkårene stoppede jeg med det. Jeg kunne ikke acceptere dels det meget tuttenuttede og dels, at der den gang var en spildprocent på nul - alt skulle ud. Det skrev jeg en kronik om i Politiken, og siden var jeg blacklistet af afdelingen.


LÆRER

up

Efter et par turbulente ungdomsår tog jeg en studentereksamen på Statens Studenterkursus på Frederiksberg (København) for at kunne komme på universitet. Jeg ville egentlig læse medicin, men da mine karakterer ikke var høje nok, begyndte jeg i stedet på biologi på Københavns Universitet. Jeg stoppede hurtigt den karriere, da vi kom til dissektion af vinbjergssnegle i formalin - lugten var mere end nok! I bagklogskabens lys var det måske osse et resultatet af flere års arbejde med organiske opløsningsmidler som typograflærling, der betød, at jeg ikke kunne klare formalinen.

Jeg begyndte derpå i stedet på
psykologi på Københavns Universitet. Det blev mest til marxistiske studiegrupper om motivation og gruppeproces - som vi revolutinære mente ville være vældig nyttigt at vide noget om efter revolutionen - og da jeg så i 1973 flyttede til Jylland og sammen med nogle venner lavede et kollektiv i Hadsten, røg motivationen for at fortsætte med at læse psykologiÅrhus Universitet.

Det blev i stedet for lærerstudiet, og jeg læste fra 1974 til lærer på
Århus Seminarium og blev færdig i 1978. Jeg er nu aldrig kommet ud at undervise børn. I gennem mange år har jeg derimod holdt mange foredrag om børn og litteratur, børn og seksualitet, børn og TV og undervist voksne mange forskellige steder. Min undervisningstrang kommer i dag til rig udfoldelse i mit debatforum PSYKE & SEX DEBAT, hvor jeg har besvaret mange tusinde spørgsmål om psyke og seksualitet og meget andet.


PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG hjerteblad

up

I forbindelse med en personlig krise i 1984 begyndte jeg så at se lidt nærmere på mig selv i psykoterapi - sådan starter mange psykoterapeuter og psykologer deres interesse - og min gamle interesse for psykologien blev atter vakt.

I 1985 startede jeg på min psykoterapeutiske uddannelse på
D.I.G. i Holbæk, det hed dengang Dansk Institut for Gestalt- og Kropterapi, og senere Dansk Institut for Organisk Psykoterapi (D.I.G.). Institutet indstillede virksomheden da holdet fra år 2000 var færdiguddannet. Uddannelsen på D.I.G. sluttede for mit vedkommende i 1990.

Fra 1990 til 1994 videreuddannede jeg mig i den engelske kropspsykoterapeut David Boadellas danske uddannelsesgruppe i Biosyntese. Siden har jeg blandt meget andet gennemført Bodynamic Institutes chocktraumeterapikurser.

Fra 1986 har jeg haft
individuelle klienter og grupper. Et led i uddannelsen på D.I.G. var, at vi havde individuelle klienter og grupper, og at vi blev superviseret i vores arbejde. Fra 1988 til 1999 har jeg haft vækstgrupper i Århus. Fra 1988-2010 lavede jeg Sommerkurser om seksualitet og kærlighed sammen med Maria Marcus på Ærø.

Jeg er medlem af FORENINGEN AF PROFESSIONELLE PSYKOTERAPUTER.


TVÆRSOCIALISTISK LISTE

up

Byrådsmedlem for Tværsocialistisk Liste i Hammel Kommune

Jeg blev i 1978 valgt ind i byrådet i Hammel kommune for Tværsocialistisk Liste (T), hvor jeg kom i socialudvalget - meget mod det herskende flertals vilje - men som Det borende X så rigtigt udtrykte det i sin tid: "Hvor der er vilje er der vej!", og jeg fandt en udvej ingen havde regnet - nemlig en konstitutionsaftale mellem T, B & Z.

Det blev en lang og hård læreproces for både mig og mine politiske modstandere, og anstrengelserne medførte da osse en lang række forbedringer i kommunen gennem årene. Hvis du skulle være interesseret i den slags lokalhistorie, så har Lokalhistorisk Samling i Hammel både bøger og materiale om den turbulente tid i Hammel - tlf. 89 64 15 08. Og historien endte - for mig - med, at jeg gik ud af byrådet efter veludstået tjeneste i 1985. 7 år var passende. Jeg er i dag medlem af Hammels Overhus, der mødes en gang om året.

Hammel kommune blev i 2007 en del af
Favrskov Kommune


LYNGBALLEGÅRD

up

Min kollektive karriere startede i 1973 i Hadsten - og efter et kort sidespring til Herning - og et kort ophold i et kollektiv i Brendstrup ved Århus, flyttede jeg i 1975 ind i kollektivet på Lyngballegård ved Lading sø i Hammel kommune. Her boede jeg i 10 kollektive år sammen med min samlever og datter og ca. 37 ud- og indflyttende andre kollektivister.

Det fik vi til sidst nok af og flyttede hver for sig til
Hammel, en mindre jysk provinsby, der ligger midtvejs mellem Århus og Viborg - og Randers og Silkeborg. Og her har jeg så boet siden og er faldet til her i byen efter at have boet i kommunen siden 1974.


HAVEN

up

Min have, som jeg holder meget af, har det med at gro til hver sommer - jeg hader at slå planter ihjel - så det kniber nogen gange med lugningen - og det kender de fleste haveejere jo - men heldigvis så er det meditation for Hanne. Det er iøvrigt osse derfor, at jeg ikke er vegetar... Lad planterne leve!!! Spis dyr.

Og ikke at forglemme så har jeg
fisk i deres egen svimmingpool med vandfald i haven. Hvert år har jeg et lønligt håb om, at de klarer vinteren, og det har de gjort indtil nu.


MARIA hjerte

up

Min datter Maria dukkede frem i 1975 og det betød starten på en ganske omfattende genopdragelsen af mig. Børn er vist nogen af dem man kan lære mest af.


SOFIE hjerte

up

I 1991 mødte jeg min datter Sofie, der blev født i 1973. Vi fik afklaret mange interessante ting om arv og miljø. Hvor jeg tidligere ville have sagt, at 90% er den sociale arv (man er vel gammel marxist) og 10% den biologiske arv, så var det møde en meget klar tilkendegivelse af, at forholdet mellem biologi og miljø er helt anderledes, måske snarere 60% biologi og 40% miljø (?). Og vi har stadig en god kontakt med hinanden. Sofie og Rasmus fik Amalie i 2003 og Oskar 2006.


KÆRLIGHEDEN hjerte hjerte hjerte

up

Samlevere & kærester & elskerinder & sexpartnere
Dette spændende emne er ikke et, som jeg vil underholde med på nettet. Men de har været dejlige allesammen, og jeg har kun grund til tilfredshed. Der skal klart lyde en tak for de utroligt mange dejlige, berigende og lærerige stunder og oplevelser, som jeg ikke vil have undværet - og heller ikke skrammerne, rifterne og sårene på sjælen og ondt i hjertet. Det har været det hele værd. Tusinde tak!

Jeg er nu partner med Hanne Windfeld, der gav mig et tilbud, som jeg ikke kunne afslå.


Siderne har jeg lavet på Macintosh og kan måske optræde anderledes på din PC-browser.

Hvis du finder dårlige links eller andre fejl på mine sider, så send mig en email og så vil jeg rette fejlene.
Siderne er testet med Firefox (Mac) & Safari (Mac).

Sidst opdateret 25. april 2021.
Email til Webmaster Klik her!

Om brug af siderne og ansvarsfraskrivelse.

© PER HOLM KNUDSEN - PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG


SØG PÅ MINE SIDER
Indtast dine søgeord herunder

Powered by FreeFind
FORSIDE | INDHOLD | PER HOLM KNUDSEN | PSYKOTERAPI & SEXOLOGI | SEXOLOGISK KLINIK - MIDTJYLLAND | PARTERAPI | KONTAKT | PSYKE & SEX | PSYKE & SEX DEBAT | PSYKE & SEX's SPØRGEHJØRNE
Kort
| Biblioteket | Dansk Forening for Klinisk Sexologi | Foreningen af Professionelle Psykoterapeuter